Weeralarm 2017 – 2018

Het KNMI geeft op haar site (www.knmi.nl) onderstaande informatie met betrekking tot waarschuwingen. Op basis van deze informatie heeft het bestuur van SVG De Tubanten besloten dat trainingen niet doorgaan bij kleurcodes oranje en rood voor de provincie Overijssel.

Het is verstandig om bij twijfel contact op te nemen met je trainer.

Regionaal waarschuwen

Om gericht te kunnen waarschuwen, geeft het KNMI weerwaarschuwingen per provincie uit. In veel gevallen zijn gevaarlijke weersituaties lokaal, zoals extreme neerslag, onweersbuien of gladheid. Elke provincie wordt afzonderlijk bekeken. Het kan dus zijn dat voor de ene provincie code oranje geldt terwijl in een andere provincie niets aan de hand is.

Betekenis waarschuwingscodes

Code groen

Geen bijzonderheden.

Code geel

Wees alert!

Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer.

Code oranje

Wees voorbereid!

Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.

Code rood

Onderneem actie!

Dit is een echt weeralarm waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen  dat het maatschappij ontwrichtend kan zijn. Dit kan heel lokaal zijn. Code rood wordt op zijn vroegst 12 uur uitgegeven.