Jaarverslag Waterbasketbal 2023

 

Dit seizoen hebben wij nog gespeeld in regio midden.

Hierin deden drie teams mee Tubanten 1 en 2 en VASA.

Het waterbasketbal seizoen is door corona verschoven. De competitie is nu vanaf februari tot  en met september. In oktober is dan het NK. In deze competitie is Tubanten 1 de winnaar  geworden.

SVG De Tubanten tweede op NK Waterbasketbal 2023

Op 8 oktober jl. werd door MPC de Reest onder toeziend oog van de KNZB het NK  waterbasketbal georganiseerd.

Waterbasketbal is een sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Het is een combi van basketbal en waterpolo. Het wordt gespeeld door twee teams van elk 5 personen. Vaak  is het een mix team en de leeftijd speelt geen rol.

Afgelopen zaterdag heeft ook SVG de Tubanten deelgenomen aan dit NK. Met een geheel  nieuw jong team dat net een seizoen samen traint zijn ze vol goede moed naar Meppel  gereisd.

Ze waren ingedeeld in Poule B samen met Bartje 2, MPC de Reest en het team uit Den  Bosch. Om in de kruisfinale terecht te komen moesten ze alle poule wedstrijden winnen  zodat ze regerend Nederlands Kampioen Gesposs pas eventueel in de finale tegen zouden  komen.

Met een zeer rustig spel goed kijkend naar elkaar hebben ze het gehaald en zijn ze poule winnaar geworden. In de kruisfinale moesten ze tegen het team uit Uden. Ook deze werd  gewonnen en hadden ze zich geplaats voor de finale. Deze ging tussen Gesposs en De  Tubanten.

Helaas hebben wij deze wedstrijd met 5-3 verloren. Maar ondanks alles waren de  spelers en coach uitermate tevreden over het resultaat.
Met namen omdat ze in het team  een speler hadden die slechts 10 jaar is, Timo Hazelhoff, en gespeeld heeft met een gebroken pols, zonder dat hij dit wist.