Badminton

Het over de gehele wereld gespeelde razendsnelle spel met shuttle en racket wordt nu ook op aangepaste wijze steeds meer beoefend. Voor iedereen is er een manier om te spelen. Staand, zittend op de grond of in een rolstoel. Er wordt gespeeld op (een deel van) een gewoon badmintonveld en eventueel kan het net verlaagd worden. Service, clear en smash kunnen ook in aangepaste vorm eenvoudig aangeleerd worden.

Lees meer...

Boccia

Deze balsport heeft nog het meest weg van jeu de boules. Boccia kan gespeeld worden door twee individuen, 1 tegen 1 of in teamverband 2 tegen 2 (met een goot) of 3 tegen 3. Er wordt gespeeld met 6 blauwe en 6 rode zachte ballen + een witte bal. Spelers met onvoldoende gooikracht kunnen gebruik maken van een goot als hulpmiddel. Boccia kan daardoor ook gespeeld worden door mensen met een zware lichamelijke beperking.

Lees meer...

Rolstoeldansen

Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor mensen met een beperking (maar ook zonder beperking) waarbij muziek en beweging een belangrijke rol spelen. Het is een activiteit voor iedereen die zin heeft om te dansen (onafhankelijk van handicap, soort rolstoel of leeftijd). Rolstoeldansen kent twee vormen, namelijk het duo dansen, hierbij dansen twee rolstoelgebruikers met elkaar, en het combi dansen, hierbij danst een rolstoelpartner met een staande partner. Rolstoeldansen vinden bij ons zowel op recreatief als op wedstrijdniveau plaats. Tijdens de danslessen komen verschillende dansvormen aan bod zoals: Ballroomdansen, Latijns-Amerikaanse dansen, Oude Balzaaldansen, Countrydansen en Moderne dansen.

Lees meer...

Rolstoelhockey

Rolstoelhockey is hockey met spelers die in een rolstoel zitten en die met enige aanpassingen spelen volgens de 'gewone' hockey spelregels. Het is een spectaculaire en snelle sport; leuk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf te doen. Ook voor jeugdleden!

Lees meer...

Sport voor diabetici

Deze groep heeft tot doel om door sport de bloedsuikers beter te reguleren. Voor en na de training wordt de bloedsuiker gecontroleerd. De training bestaat uit veel bewegen. Dit kunnen grondoefeningen zijn, maar ook: krachttraining, looptraining of een (bal) spel. Bij sportende diabeten veranderen in de regel de gemiddelde bloedsuikers op langere termijn niet. Wel kan de sport leiden tot vermindering van de insulinebehoefte, onder andere door verbetering van de werking van de insuline in het lichaam.

Lees meer...

Tafeltennis

Tafeltennis voor mensen met een lichamelijke beperking kent nauwelijks aanpassingen. Aangepast tafeltennis wordt staand of zittend in een rolstoel beoefend, en juist dat maakt de sport toegankelijk voor mensen met een grote diversiteit aan beperkingen. De spelregels zijn slechts in beperkte mate aangepast voor rolstoelgebruikers.

Lees meer...

Waterbasketbal

Waterbasketbal is een combinatie tussen waterpolo en basketbal en kent een eigen spelreglement. Doel van het spel is de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen en natuurlijk je eigen doel te verdedigen. Iedereen met een lichamelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. Ook voor jeugdleden!

Lees meer...

Zwemmen - Hydrofit Aquadrome

Het verbetert niet alleen je conditie, je knapt er ook helemaal van op na een inspannende bezigheid. Onder leiding van geschoolde mensen gewoon een baantje trekken, hydrofit, zwemles, je mag het zelf bepalen. Zwemmen is de grootste sport binnen De Tubanten. Ruim de helft van de leden doet aan zwemmen.

Lees meer...

Zwemmen - Roessingh

Zwemmen is de grootste tak van sport binnen de vereniging De Tubanten. Zwemmen is een vorm van sport die bijna voor iedereen geschikt is, omdat je in het water je lichaamsgewicht onbelast is. En door de water temperatuur kun je veel beter bewegen of gewoon lekker zwemmen. Onder leiding van gediplomeerde mensen wordt er elke week op 3 avonden en een zaterdagmorgen in het Roessinghbad gezwommen. Er is de mogelijkheid om gewoon te zwemmen, of hydrofit te beoefenen.

Lees meer...

Zwemmen - Roessingh junioren

In het zwembad Roessingh worden zwemlessen voor junioren verzorgd.
Onder leiding van geschoolde trainers wordt in kleine groepjes aan kinderen les gegeven. Beginnend in groep 1 bij het watervrij maken, groeien de kinderen uiteindelijk door naar groep 4. In groep 4 leren de kinderen zonder hulpmiddelen zelfstandig te zwemmen om dan de overstap te maken naar de zwemlessen in het Aquadrome. In het Aquadrome  wordt de kinderen de mogelijk geboden om diploma A, B en C te behalen. 

Lees meer...

Zwemmen Aquadrome junioren

Reguliere zwemscholen hebben veelal niet de mogelijkheden om die specifieke aandacht te geven welke die kinderen met een lichamelijke handicap nodig hebben. De Tubanten is bij uitstek de vereniging die uitkomst biedt. Onder leiding van een groep zeer gemotiveerde en opgeleide vrijwilligers krijgen kinderen vanaf 5 jaar zwemles. Het plezier hebben in leren zwemmen, staat bij ons voorop. Wij gaan uit van mogelijkheden en denken in oplossingen. Met name in het begin, bij het watervrij maken en aanleren van de zwemslag, werken wij met kleine groepen.

Lees meer...

 

hr

hr

hr

hr

Clubbladen 2016 - 2017

Tubantengids 2015 - 2016

December 2016

 

hr

hr

hr

hr

hr

Sponsoren en Donateurs

 

hr

Volg ons

facebook

twitter logo