Lees onderstaand bericht van Henk en Gerlinda Huizing (info over RACE RUNNING)

Een klein jaar geleden ben ik verhuisd van Drenthe naar Twente. Dit tot volle tevredenheid, behalve met betrekking tot het sporten. Met mijn lichamelijke beperking had ik de afgelopen 9 jaar intensief oefentherapie bij een grote fysiotherapiepraktijk in Emmen gedaan, maar was daar de motivatie een beetje kwijtgeraakt.

Bij diverse paramedici heb ik geïnformeerd naar mogelijkheden en niemand heeft mij helaas jullie vereniging genoemd tot ik er vandaag bij toeval over hoorde. Inmiddels ben ik echter gestart met iets wat niet door jullie vereniging wordt aangeboden nml. RaceRunning en dit bevalt me erg goed omdat het lekker buiten bewegen is, Iets wat ik ontzettend gemist heb. RaceRunning is ontzettend in opkomst in Nederland en met regelmaat worden er inmiddels wedstrijden gehouden op atletiekbanen of bij hardloopevenementen.

Doordat ik door de sport van onze kinderen nauw betrokken ben bij de Hengelose IJsclub heb ik daar eens overleg gehad met het bestuur omdat de Hengelose IJsclub beschikt over een supergeschikte trainingslocatie voor de RaceRunner. Het bestuur was erg enthousiast om de mogelijkheden tot het opstarten van een groep te gaan onderzoeken, vandaar dat wij zondag 16 juni a.s. tussen 11:00 en 16:00 tijdens de open dag op de combibaan aan de Van Alphenstraat in Hengelo RaceRunners beschikbaar hebben zodat mensen met een lichamelijke beperking deze kunnen uitproberen en met deze tak van sport kunnen kennismaken.

We hopen tijdens deze open dag te mensen enthousiast te maken voor RaceRunning en in beeld te krijgen of het een kans van slagen heeft om een RaceRunning groep te starten.

We hopen van harte dat jullie onze activiteit bij jullie leden onder de aandacht willen brengen. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat ook voor mensen met een lichamelijke beperking er een breed aanbod aan sport is.

Jullie vereniging biedt daar al super veel voor aan, een buitensport zou daar misschien een mooie aanvulling op kunnen zijn, dus hopelijk kunnen we elkaar versterken.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.hijc.nl 
https://www.hijc.nl/Nieuws/Agenda/hijc-club-dag-bbq